Mediainfo 28 juni 2021

 

Fjällturen kan arrangeras 16-17 juli 2021.  Ett av Sveriges största cykelevenemang återvänder i en Covid19 anpassad form.

 

Ett smittsäkrat Fjällturen kommer att kunna genomföras som ett motionsarrangemang. Landsvägsloppen, tävlingsklasserna samt Ultraloppet är strukna ur programmet. Kvar är MTB-loppen över 55 km 37 km och 12 km samt ungdomsloppen Tour de Fyrfasen. Även om Fjällturen i år är ett renodlat motionsarrangemang, så har flera av Sveriges duktigaste cyklister flaggat för att de vill vara med och njuta av den vackra cyklingen i Funäsfjällen.

Delade startgrupper med frivillig seedning, ingen gemensam mat och fest efter målgång är exempel på de ändringar som görs i sommar. Att servicen innan, under och efter loppet ges med säkerhetsavstånd enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer är andra exempel. Blir det lättnader i restriktionerna efter 1 juli anpassas arrangemanget efter de nya riktlinjerna.

Bansträckningen är något anpassad i samarbete med rennäringen för att vara så säker som möjligt. Som vanligt är Fjällturenbanan endast öppen för cykling under arrangemanget. Innan och efter 16-17 juli så hänvisas alla cyklister till de fina cykelleder som finns iordninggjorda i Funäsfjällen.

Det är med  stor glädje arrangörerna kan erbjuda ett motionsarrangemang under säkra former. Förra året ställdes Fjällturen in, liksom mängder av arrangemang tvingats göra både ifjol och i år.

Fjällturen är ett av Sveriges största cykelevenemang. 16 och 17 juli 2021 är målsättningen att arrangera Sveriges vackraste mountainbikelopp – på ett säkert sätt.

 

För frågor eller mer information:

www.fjallturen.se

Anders Blomquist 070 3948464

Magnus Rydhult 070 1090670