Covid-192020-04-04T13:52:51+02:00

Angående Covid-19

4 April, 2020, uppdaterat!

Fjällturen vill uppdatera informationen likt andra arrangörer nu gör i landet.
Vi på Fjällturen fortsätter att noggrant följa utvecklingen i samhället och myndigheternas rekommendationer gällande covid-19 (coronaviruset).

Fjällturen arrangeras om 3 månader, V28,  vi följer utvecklingen gällande Covid-19 och hoppas på att det lugnar ner sig framåt sommaren.

Onsdagen den 1 april gick Folkhälsomyndigheten ut med nya allmänna råd, som sattes fram till 31 december 2020.
Dessa Råd innebär bland annat att man ska undvika att samla många personer på samma ställe, undvika resor och hålla avstånd till varandra.  Datumet kan komma att ändras om myndigheterna beslutar det.

– Att cykla något av Fjällturens lopp bedömer vi i skrivande stund inte innebära någon större risk för smitta, däremot är det vårt uppdrag på Fjällturen att se över eventuella lösningar på hur vi kan minska folksamlingarna i samband med Fjällturenveckan, om inte Coronaspridningen minskar,  detta även om myndigheter tycker det är OK för event, dvs att spärr hävs att köra i sommar.

Fjällturenenveckan går V28 i juli, och vårt mål är att genomföra alla planerade lopp, om myndigheterna häver spärren för arrangemang.  Om spridningen utvecklas ytterligare in i sommaren kommer vi första veckan i juni att återkomma med ytterligare information och eventuellt nytt beslut meddelar Tävlingsledare Magnus Rydhult.

Mer information om detta kommer uppdateras framöver på vår hemsida.

Mer information om covid-19 finner du här Folkhälsomyndigheten. Där finns även tips och generella råd, kring vad som är viktigt att tänka på för att minska eventuell smittspridning. Har du frågor om covid-19 kan du ringa det nationella informationsnumret 113 13.

4 April
Funäsdalen.