Covid-19 och läget2021-06-15T12:30:26+02:00

Angående Covid-19

15 juni 2021

Hej alla Fjällturenvänner!

Nu ser det ut som att vi kommer få till ett modifierat Coronasäkert Fjällturen i sommar 2021.

Maximigränsen i skrivande stund är 150 deltagare som måste gå i mål innan en ny grupp kan starta, från 1 juli kommer om inget oförutsett inträffar bli 900 deltagare i start och mål, och möjligen fler i banan, en gräns som vi arbetar efter.

Utifrån detta har vi öppnat upp vår anmälan till årets lopp, ett lopp som enbart innefattar MTB delen iår, inte landsvägsloppet.
Men vi måste ha i vår planering, att om pandemin tar nya tag, och myndigheterna lägger nya restriktioner, kommer detta nedan att följas.

Om Fjällturen måste ställas in sommaren 2021, kommer vi på samma sätt som ifjol erbjuda en lösning till er alla som anmält er.

1. Alla ni som längtat efter att få cykla Fjälllturen i sommar kommer kunna göra det om allt med pandemin lägger sig.
Vi kommer se fram emot alla trötta och glada människor som lyser av fina upplevelser och stolthet över sin prestation.

2. Ni cyklister som har anmält er, och har betalt för något som inte kommer att hända i sommar, följer här information.

*Enligt regelverket som varje anmäld godkänner innan betalning, betalar inte Fjällturen tillbaka startavgiften om loppet ställs in av extraordinära skäl.

Men ni som känner oss vet att vi försöker göra det vi kan och kommer också göra det i det här svåra läget som Corona medfört.
Vi vill fortsätta att kunna arrangera Fjällturen de kommande åren tillsammans med er.
Därför gäller följande nu:

Valmöjligheter för anmälda deltagare till Fjällturen 2021 om det måste ställas in.

Senast en vecka innan den 15 juli om myndigheter bestämmer att stänga ner igen, får alla föranmälda deltagare till Fjällturenveckan 2021 ett mejl genom Neptron med all information.
(får du inte mailet om din adress strular, så är det samma text som nedan, svara då på nedan mailadress så stämmer vi av med anmält namn i systemet.)

Under perioden 1-12 augusti 2021 kan de föranmälda om det ställs in sedan välja hur de vill använda startplats enligt följande alternativ:

  • Ni cyklister kan flytta din/er startplatser till sommaren 2022 och vårt 10 års jubileum fritt och få 30% på en startplats för medföljande vän.( om detta val görs kommer rabattkod per mail att skickas till er)
    Namnbyte om du inte kan cykla nästa år är gratis fram till en vecka innan start.
  • Efterskänk hela eller halva anmälningsavgiften och hjälp oss fortsätta utveckla Fjällturenveckan.
    Om du väljer att efterskänka din anmälningsavgift till Fjällturen, hela eller halva, ger ditt bidrag oss möjlighet att fortsätta stötta föreningslivet, utveckla och underhålla Fjällturenarenan för framtiden..
  • Vid återbetalning gäller 50% av betalt belopp.

Skänker du hela anmälningsavgiften får du per biljett även 50 procent rabatt på valfria lopp i Fjällturenveckan 2022, dvs MTB, LVG och nu även Fjällturen Trail. Meddela detta i mailet.

Ditt val ska du meddela oss senast 14 augusti  2022 på mailadress så kan vi börja på att administrera.   2021@fjallturen.se

För att det skall gå smidigt till väga tar vi all kommunikation per mailadress ovan, och inga telefonsamtal.

Kort då om ovan:

  • Maila oss förnamn och efternamn och vilket distans du skulle cyklat
  • Ditt val enligt ovan

Har du ej svarat intill 14 augusti utgår vi ifrån att du efterskänker din startplats till 100% och får då 50% rabatt på de startplatser du köpt inför 2021 till 2022 års cykelvecka. Vi sparar ditt namn och du måste återkoppla ditt oss för att du ska få din rabattkod.

Anmälan till sommarveckan 2022 öppnar 19 september, och då med en fin förköpsrabatt till er alla som längtat att cykla i vackra Funäsfjällen.

Med varma hälsningar och trevlig sommar.

Anders Blomquist och Magnus Rydhult

15 juni 2021
Funäsdalen.