ForbondeLoppet 2018 är genomfört och klart!

ForbondeLoppet är ett gränsöverskridande landsvägslopp i två länder i samarbete med EU och Leader.
Start i vackra Vauldalen för årets 55 och 149 km.

Iår blev det 110 startande vilket är för oss mycket bra, då vi kunde testa banan, och organisationen.
Den korta banan gick direkt från Vauldalen till Sverige och målet i Ramundberget. Den långa banan gick ner till Röros, runt vackra Aursundet förbi Glåmos och Brekken åter till Sverige och målet i Ramundberget.

Loppet blev så uppskattat av både elit som motionärer och cykelförbundets kommissarie, vilket ger oss bränsle att köra nästa sommar igen. Vi ska justera startdag så att vi kommer närmare helgen, men med en dags vilodag inför MTB utmaningen för de som vill delta på båda loppen.

Stor eloge och tack till Polisen Röros som dirigerade trafik så att cyklisterna kunde säkert passera runt Röros.

Tack till Vegvesen för gott samarbete!

Lika stor eloge till tullen i Vauldalen, Unni Trondsmed med personal, som hjälpte till med trafikdirigering på plats på start, samt även stöttade svenska polisen med lots genom Funäsdalen by, så att våra cyklister säkert kunde passera mot målet i Ramundberget.

Tack även alla samarbetspartners och funktionärer, utan er inget lopp! vi bygger nu vidare till nästa år redan i höst.

Mvh Magnus Rydhult
Projektledare

Mer filmer och bilder finner du på vår hemsida.