Hej och välkommen till 2019 års cykelvecka!

Nu är det hög tid att sätta sig ner och boka vilka cykeläventyr som du vill rulla iväg på 2019.
Vi på Fjällturen har under 6 år levererat Sveriges Vackraste MTB lopp och iår även ett nytt fräscht landsvägslopp till och från Norge. Jag är mycket glad över att 1100 cyklister valde att komma till cykelveckan iår, och med det vackra vädret blev veckan ett kanonfint minne. Nu växlar vi inför 2019 års cykeläventyr!

2019 års nyheter

MTB 2019

 • Omläggning av banan för alla distanser i Flon/Bruksvallarna. Det kommer bli en häftig MTB upplevelse. Vi kommer visa karta på omläggning senare i höst, men det blir mycket bra.
 • Ny bana uppe på Mittåkläppen för 42 motion. Då vi lägger om banan i Flon/Bruksvallarna för samtliga distanser kommer vi öppna en ny vacker och lättcyklad bana vid Fålåtjärn förbi gruvorna. Detta för att jämna ut nya höjdmetrar och bibehålla en kvalitet som cyklisten kommer gilla. Närmare information och bangenomgång finner du under varje enskilt lopp.
 • 2019 kommer distanserna 32 och 42 att få cykla efter ordinarie cykelled när Vivallsvägen ar slut förbi Järvåsflon, istället för tidigare års grusväg ner till Flon och Bruksvallarna. Det kommer bli någon km kortare hela distansen, men men dock ej mer tekniskt.
 • I samarbete med Destination Funäsfjällen förbättras 70 Ultra banan, uppströms och nedströms Klinken. Mer singeltracks södergående mot Ramundberget, där det behövs, ny fin spång.
 • Ny bred spång uppe vid Fålåtjärn ner mot gruvorna. Här bygger Destination Funäsfjällen isamarbete med Fjällturen en ca 100 meter lång spång. Detta görs för att minska markslitage, samt att besökare till gruvdagarna, cykling med mera ska underlättas. Men MTB känslan bibehålls.
 • Ramundberget bygger klart nya konferenscentrat, där Fjällturen kommer erbjuda föreläsningar, afterbike m.m.
 • Träningstips live genom facebook, samt utskicksgrupp kommer gratis att påbörjas under våren.
 • Ambassadörer i cykelklubbar. Vår nya ambassadörsplattform kommer vägleda nya och gamla cyklister att våga prova Fjällturens olika lopp 2019. Dessa ambassadörer kommer från cykelklubbar runt omkring i landet, och presenteras inom kort. Vill du bli ambassadör? kontakta Fjällturen, kanske är din cykelklubb ännu inte ansluten.

ForbondeLoppet 2019

 • Landsvägsloppets andra år 2019 kommer bjuda på samma distanser. 149 km och 55 km. Nytt är att vi lägger till gruppbokning, från 10-60 deltagare i samma startgrupp med rabattkoder, dvs tjejlaget, företagsgrupper m.m. kan nu köra mot varandra, och grupperna kan nu vara säker på att få starta samtidigt.
 • Vi lägger även till en ny stålcykelklass på 55 km, där enda kravet är att cykeln skall vara av stål, och ju äldre ju mer stilpoäng får man. Kravet är att man håller sig inom totaltiden på 6 tim från start till mål. Mer info finner under ForbondeLoppet.
 • Nybörjargrupp med farthållare. Vi har lyssnat på sommarens tips, och vi kommer att erbjuda att nybörjare får cykla med erfaren Fjällturencyklist i jämn hastighet från start till mål.
 • Vi flyttar ForbondeLoppet en dag närmare helgen, dvs till torsdag den 11 juli 2019. Detta skall underlätta för de som vill delta och minimera semesteruttag, och även kunna ladda om och delta i Fjällturen.
 • Startgrupperna med maximalt 60 i varje grupp släpps som detta år med 3 minuters mellanrum.
 • Alla som deltar får vår fina medalj efter målgång och en fin present när du hämtar din nummerlapp
Till sist vill jag Magnus Rydhult och Anders Blomquist och våra medarbetare tacka fö 2018, och välkomna till 2019!