Världsstjärna blir ny ambassadör för Fjällturen!

Sveriges kanske bästa kvinnliga cyklist genom tiderna dubbla OS-silver medaljören Emma Johansson är ny ambassadör.

– Det ska bli oerhört spännande och roligt att jobba med Sveriges vackraste MTB-lopp.

Som ambassadör kommer jag vara med och utveckla Fjällturens landsvägslopp och MTB i sommar, men även hålla i cykelclinics, blogga och sprida det goda arbetet som Fjällturen arbetar med säger Emma Johansson.

-Det är en stor ära att få samarbete med Emma Johansson och ta del av hennes kunskap och erfarenhet säger Magnus Rydhult tävlingsledare för Fjällturen. Tillsammans kommer vi även att utveckla fjolårets fina landsvägslopp Forbondeloppet, men framförallt locka fler människor att få möjlighet att upptäcka underbara Funäsfjällen på två hjul avslutar Magnus Rydhult.

 

Emma Johansson hamnar nu i fint sällskap tillsammans med Fjällturens andra ambassadörer, tidigare längdstjärnorna och
OS-guld medaljörerna  och Johan Olsson och Anders Södergren.

Fakta
Emma Johansson har två OS-silver i linjelopp, från Peking 2008 och Rio 2016, hon har även 1 VM-silver och 2 VM-brons och var rankad världsetta 2016. Emma har även 1 silver och ett brons i VM i lagtempo.

Emma bor sedan en tid i Tønsberg i Norge, tillsammans med maken Martin, som är sportchef på MITCHELTON SCOTT. Fjällturen har sedan 2012 levererat ett välbesökt MTB lopp. 2018 var premiären för ett helt nytt landsvägslopp med två distanser, 55 och 149 km, med delar av banan i Norge. Det blev genast en stor succé som kommer att växa rejält 2019.

Mer spännande nyheter från Fjällturen kommer presenteras under våren. Håll er uppdaterade!

Följ oss på Facebook, Instagram och webbsidan