Hej alla Fjällturenvänner!

Vi har på alla sätt försökt få till ett Coronasäkert Fjällturen i sommar, och haft många samtal med Polisen, med jurister, med cykelförbundet utan att nå fram.

Maximigränsen på 50 deltagare som måste gå i mål innan en ny grupp kan starta gör det omöjligt att få till en tävling i år.
Vi har haft många ideer om att kunna genomföra Fjällturen på ett bra och säkert sätt för deltagare, arrangörer och bybor – men polisen som ger tillstånd har varit låsta av juridiken.

Därför måste vi nu ge upp försöken och meddela det tråkiga beskedet att Fjällturen 2020 ställs in och vi siktar på 2021.

Men vi är stolta över att vi inte gett upp utan på alla sätt försökt få till en bra tävling också under en pandemi.
Fjällturen är en liten organisation som under alla år jobbat för att utveckla evenemanget till att bli bättre och få fler att uppleva den fina cyklingen i Funäsfjällen.

Alla sponsringspengar och deltagaravgifter har gått till att göra det lite bättre och att stötta de föreningar som hjälper oss att genomföra Fjällturen.
Om man väljer att bortse från alla de fruktansvärda effekter pandemin haft för människor och ekonomi i stort så innebär beslutet i det lilla:

1. Alla ni som längtat efter att få cykla Fjälllturen i sommar kommer inte att kunna göra det.
Vi kommer inte heller att få se alla trötta och glada människor som lyser av fina upplevelser och stolthet över sin prestation.

2. Ni cyklister som har anmält er har betalt för något som inte kommer att hända i sommar.
Vi har haft kostnader för en tävling som inte kommer att gå.
*Enligt regelverket som varje anmäld godkänner innan betalning, betalar inte Fjällturen tillbaka startavgiften om loppet ställs in av extraordinära skäl.

Men ni som känner oss vet att vi försöker göra det vi kan och kommer också göra det i det här svåra läget som Corona medfört.
Vi vill fortsätta att kunna arrangera Fjällturen de kommande åren tillsammans med er.
Därför gäller följande nu:

Valmöjligheter för anmälda deltagare till Fjällturen.

Tisdag 28 juli får alla föranmälda deltagare till Fjällturenveckan 2020 ett mejl genom Neptron med all information.
(får du inte mailet om din adress strular, så är det samma text som nedan, svara då på nedan mailadress så stämmer vi av med anmält namn i systemet.)

Under perioden 1-14 augusti kan de föranmälda sedan välja hur de vill använda startplats enligt följande alternativ:

  • Ni cyklister kan flytta din/er startplatser till sommaren 2021 fritt och få 50% på en startplats för medföljande vän.( om detta val görs kommer rabattkod per mail att skickas till er)
  • Förköpa presentkort kan även flyttas till nästa år utan kostnad.
    Namnbyte om du inte kan cykla nästa år är gratis fram till en vecka innan start.
  • Efterskänk hela eller halva anmälningsavgiften och hjälp oss fortsätta utveckla Fjällturenveckan.
    Om du väljer att efterskänka din anmälningsavgift till Fjällturen, hela eller halva, ger ditt bidrag oss möjlighet att fortsätta stötta föreningslivet, utveckla och underhålla Fjällturenarenan för framtiden..
  • Vid återbetalning gäller 50% av betalt belopp.

Skänker du hela anmälningsavgiften får du per biljett även 50 procent rabatt på valfria lopp i Fjällturenveckan 2021, dvs MTB, LVG och nu även Fjällturen Trail. Meddela detta i mailet.

Ditt val ska du meddela oss senast 14 augusti på mailadress så kan vi börja på att administrera.   2021@fjallturen.se

För att det skall gå smidigt till väga tar vi all kommunikation per mailadress ovan, och inga telefonsamtal.

Kort då om ovan:

  • Maila oss förnamn och efternamn och vilket distans du skulle cyklat
  • Ditt val enligt ovan

Har du ej svarat intill 14 augusti utgår vi ifrån att du efterskänker din startplats till 100% och får då 50% rabatt på de startplatser du köpt inför 2020 till 2021 års cykelvecka. Vi sparar ditt namn och du måste återkoppla ditt oss för att du ska få din rabattkod.

Anmälan till sommarveckan 2021 öppnar 24 augusti, och då med en fin förköpsrabatt till er alla som längtat att cykla i vackra Funäsfjällen.

Med varma hälsningar och trevlig sommar.

Anders Blomquist och Magnus Rydhult