Hej kära cyklist!

Tyvärr måste vi meddela att vi inte fått tillstånd att cykla på renbetesland i år och därför tvingas vi ställa in årets Fjälltur.
Vi är mycket ledsna över detta. Och vi är mycket upprörda över sättet som en av Sveriges största cykeltävlingar behandlas av myndigheterna vid tillståndsgivningen. Fjällturen har hamnat i kläm i en större konflikt gällande samebyarnas rättigheter i Sverige. Vi beklagar detta djupt då vårt arrangemang och alla deltagare har skött sig exemplariskt under de 9 år som evenemanget genomförts.

Vi är och vill vara stolta över Fjällturen. Arrangemanget ska vara den cykeltävling vi själva helst skulle delta i, en välarrangerad upplevelse i fantastisk natur – ” Sveriges vackraste cykellopp”.
Vi var lovade ett beslut från Länsstyrelsen absolut senast 8 juli, men som så många gånger i den här processen hölls inte denna tidsram.
Större ändringar av banan, eller ett slarvigt arrangemang med alldeles för kort förberedelsetid är inte något alternativ för oss.
Alla ni härliga glada cyklister är värda det bästa vi och Funäsfjällen kan erbjuda.
Men vi ger inte upp.

Vi har redan idag måndag 11 juli börjat diskussionen med Länsstyrelsen om en ny beslutsprocess med snabbt svar så att vi tillsammans med er och våra samarbetspartners kan skapa 10-årsjubileumet 2023 till att bli den allra bästa versionen av Fjällturen! Du är hjärtligt välkommen att dela den upplevelsen med oss i juli 2023.

Om du vill så kontaktar du oss och får tillbaka anmälningsavgiften, eller så låter du anmälan ligga kvar och är garanterad pris och plats i 10-årsjubileumet, med landsväg, ungdomslopp och MTB, och afterbike.

Maila er önskan till magnus@fjallturen.se  om ni vill att anmälan står kvar, eller skall betalas åter.
Gör ert val fram till 6 augusti 2022.

Med vänliga hälsningar

Anders & Magnus