Fjällturens officiella ambassadörer

Våra ambassadörer hjälper oss att sprida Fjällturens olika event sedan 2012. Vi har ett antal nya som vill vara med och bygga Sveriges Vackraste Fjäll lopp ännu bättre. Nedan finner du kort information om dessa trevliga människor.

Fler ambassadörer är på ingång, och några kommer vara värd för en enskilt lopp, eller aktivitet, mer information kommer.

Fjällturen har även klubbambassadörer som kan ge information om samarbetet med Fjällturen, klubbrabatter m.m.. Dess kommer inom kort listas här nedan.

Varmt välkommen till Fjällturen 2019!

Emma Johansson
Emma Johansson
Sveriges kanske bästa kvinnliga cyklist genom tiderna dubbla OS-silver medaljören Emma Johansson är ny ambassadör.

– Det ska bli oerhört spännande och roligt att jobba med Sveriges vackraste MTB-lopp.

Som ambassadör kommer jag vara med och utveckla Fjällturens landsvägslopp och MTB i sommar, men även hålla i cykelclinics, blogga och sprida det goda arbetet som Fjällturen arbetar med säger Emma Johansson.

-Det är en stor ära att få samarbete med Emma Johansson och ta del av hennes kunskap och erfarenhet säger Magnus Rydhult tävlingsledare för Fjällturen. Tillsammans kommer vi även att utveckla fjolårets fina landsvägslopp Forbondeloppet, men framförallt locka fler människor att få möjlighet att upptäcka underbara Funäsfjällen på två hjul avslutar Magnus Rydhult.

Emma Johansson hamnar nu i fint sällskap tillsammans med Fjällturens andra ambassadörer, tidigare längdstjärnorna och
OS-guld medaljörerna och Johan Olsson och Anders Södergren.

Fakta
Emma Johansson har två OS-silver i linjelopp, från Peking 2008 och Rio 2016, hon har även 1 VM-silver och 2 VM-brons och var rankad världsetta 2016. Emma har även 1 silver och ett brons i VM i lagtempo.

Nellie Larsson
Nellie Larsson
Fjällturen har sedan ett par år tillbaka haft glädjen att få ha Nellie Larsson som ambassadör.

Nellie är en av Sveriges vassaste MTB damer, med fina meriter och pallplatser på en rad MTB tävlingar runt landet. En 4:e plats på cykelvasan 2016, 2:a plats på MTB maraton-SM samma år och 1:a på Fjällturen i sportklassen.

Nellie ingår i Team Lappierre Sweden som även är huvudpartner till Fjällturen.

Nellie och Jessica kommer dyka upp på Fjällturen 2019 med aktiviteter.

Anders Södergren
Anders Södergren
Folkkäre OS medaljören och skidproffset Anders Södergren har varit Fjällturens ambassadör sedan starten 2012.

Anders har i Holmenkollens klassiska femmil segrat två gånger samt vunnit 16 individuella SM och ytterligare sju i stafett.

Anders har genom åren haft mycket på sin agenda, allt från tv uppdrag till föreläsningar. Mellan alla uppdrag njuter Anders av fritid uppe i Funäsfjällen.

Johan Olsson
Johan Olsson
Johan Olsson fortsätter även 2019 efter en kanonsommar i Funäsdalen vara ambassadör för Fjällturen. Johan liksom sin skidkollega Södergren besitter Johan Olsson bred erfarenhet inom skid och cykelsporten.

Johan Olsson har tävlat på elitnivå sedan 2001. Han har vunnit två OS-guld i stafett samt två VM-guld. Två gånger har han fått motta Svenska Dagbladets guldmedalj, både efter OS-guldet 2010 och VM-guldet 2013. Johan har även cyklat Vätternrundan och gjort en svensk klassiker.

Under Fjällturen 2018 cyklade Johan både MTB nya landsvägsloppet Forbondeloppet. ”Det finaste landsvägsloppet jag kört säger Johan”.

Välkommen 2019 Johan!
FOTO: Daniel Blom

Jonas Ahlstrand
Jonas Ahlstrand
Jonas Ahlstrand, proffscyklist på landsväg, och MTB är ny ambassadör för Fjällturen 2019.

Jonas är sedan många år tillbaka en av Sveriges bästa proffscyklister. Jonas har cyklat i proffsstallen Argos Shimano och Cofidis.

2017 vann Jonas Cykelvasan och han har mycket krut i benen för kommande lopp och utmaningar. Jonas Ahlstrand driver sedan en tid tillbaka det väl kända Bianchi Café i centrala Stockholm, där du kan koppla av med god mat, träffa cyklister från när och fjärran.

Jonas kommer tillsammans med Fjällturen att synas i olika aktiviteter med start hösten 2018, och naturligtvis även cykla landsvägslopp och MTB i Funäsdalen 2019.