Landsvägsloppet tar ny form 2024.

18 juli 2024!

Anmälan öppen!

Med start och mål i Tänndalen kommer landsvägsloppet 2024 bli ett av Sveriges vassaste landsvägslopp. 120k och kortare lopp erbjuds.

Loppet kommer i sommar utvecklas tillsammans med vår nya samarbetspartner Tänndalens Fjällanläggning, så att hela landsvägsloppet går i den vackra högfjällsterrängen på gränsen mellan Sverige och Norge. Loppet arrangeras den 18 juli som en del av Fjällturenveckan som avslutas med MTB-loppet den 20 juli.

Bana
Loppet startar vid Tänndalens Fjällanläggning.

Du cyklar upp på riksväg 84, med sikte på riksgränsen till Norge.
Du kommer cykla förbi vackra Fjällnäs innan det blir en stigning mot gränsen.
Du märker att höjden över havet ökar, då trädgränsen nås innan du når Norge. Från Tänndalen till gränsen är det ca 8 km.
När du kommer över gränsen blir asfalten helt magiskt fin, och nu är du i Vauldalen, där gränsstationen finns. Banan fortsätter neråt Brekken, för att vidare ta dig till magiska Röros, ( Röros ) där du kommer cykla på utkanten stan, mot Glåmås. Här vänder turen åter slingrandes runt vackra Aursundet. Banan går nära sundet med så fina vyer, så att vill bara stanna till och bada, men turen går vidare åter till Brekken, där banan viker åter upp mot Vauldalen, Fjällnäs och målet i Tänndalen.


Vaudalen bjuder på vackra vyer, god mat och mycket trevlig personal.
Tryck på bilden ovan för mer information.

Att cykla denna bana kommer vara ett av de vackraste landsvägsloppen i modern tid.
Välkommen till Fjällturen LVG 2024.

Banan kommer ha ett antal stationer som presenteras närmare framöver, men på huvudstationerna kommer vi ha Norges lyxigaste vätskekontroller, med snittar, tilltugg, vätska och underhållning.

Passa på att anmäla dig till årts vackraste landsvägslopp.

Det nya landsvägsloppet har varit efterfrågat och kommer stärka bilden av Fjällturen som ”Sveriges vackraste cykellopp”. Hösten 2023 utsågs Fjällturen av läsarna på cykelforumet Happy Ride till Sveriges Bästa motionslopp 2023 med Cykelvasan och Vätternrundan https://happyride.se/sveriges-basta-motionslopp/