35 km Motion

Välkommen till Sveriges vackraste MTB lopp.

 • Lördagen den 11 juli 2020
 • Distans 35 km
 • Starttid kl.10.15 på Funäsdalens IP
 • Anmälningsavgift 799 kr
 • Medalj
 • Anmälan, ovan i listen ”Anmälan”
 • Sista ordinarie anmälningsdag är 6 juli 23.59.
  Därefter höjs avgiften med 200 kr, och du kan göra anmälan via webben till måndag 6 juli 23.59
  Sedan på plats fram till en timme före start 11 juli.

Karta över 35 km banan i PDF

 

 

Banbeskrivning:
En lättare distans en originalet.

Start i Funäsdalen och och målgång i Ramundberget.

35 är minst lika vacker där du upplever magiska fjällvyer från cykelsadeln. 32 km motion går mestadels på fina grusvägar fram till Bruksvallarna och Mittåkläppen, där banan övergår stigcykling på singeltracks.
Det innebär att du kan cykla med en vanlig MTB, med eller utan fjädring eller cykel med kraftigare hjul. Du kommer cykla delvis på samma väg som 58 km från Bruksvallarna till målet i Ramundberget.

Denna tur tar dig direkt från starten på Idrottsplatsen genom byn, upp efter Vivallsvägen. Njut av den fantastiska utsikten över Funäsdalens underbara omgivningar längs Vivallsvägen.

När du passerar vindskyddet efter cykelleden på Järvåsflon går det fort utför på singeltrack tills du tar 90 grader vänster nere vid grusvägen in mot Flon. Nu kommer årets nyhet!
Vi har lagt om banan här till en magiskt fin MTB upplevelse efter fina stigar upp till depån i Bruksvallarna. I Bruksvallarna startar BMW:s Hill Climb, kanske Sveriges både längsta och finaste Hill Climb?

När man kommer upp på höjden så är omgivningen än en gång otroligt vacker med vyer över Mittåkläppen, Skars och andra fjäll.
Nyheten är att 35 km får en ny sträckning uppe på kalfjället efter Fålåtjärn, förbi gruvorna och ner samma väg som förut till Ramundberget.  Då vi gör om i Bruksvallarna/Flon till mer MTB för samtliga banor vill vi minska antalet höjdmetrar, något vi haft i åtanke senaste året men nu är det dags. Den nya banan kommer inte bara bli mindre teknisk, den kommer bjuda på mer utsikt över vackra Mittåkläppen och fjällen.

Grattis! Du har klarat den fantastiska Fjällturen.
Alla som genomför loppet får Fjällturens fina medalj och är med om utlottningspriser.

Fjällturens allmänna villkor
• Din anmälan är bindande.
• Det är inte tillåtet att låta någon annan deltaga i våra arrangemang i ditt namn.
• Erlagd avgift återbetalas inte. 

Det försäkringsskydd som ingår i årslicens, engångslicens (tävlingsklass) och anmälningsavgift (motionsklass) via Svenska Cykelförbundet, är begränsat. Då allt deltagande sker på egen risk kan det finnas anledning att se över sitt försäkringskydd och eventuellt komplettera med ytterligare försäkring.

Oavsett om du har årslicens, engångslicens eller åker i motionsklass är din cykel ej försäkrad. Vissa försäkringsbolag har en begränsad cykelförsäkring inbakad i hemförsäkringen och hos några bolag går det att lösa en tilläggsförsäkring om du har en dyr cykel.  Här finner du länk till Folksams motionsloppsförsäkring.

Varje deltagare ställer upp på egen risk. Godkänd cykelhjälm är obligatorisk i Fjällturen. Arrangören rekommenderar mountainbike och grova däck. Med tanke på olycksrisk och säkerhet är det inte tillåtet att cykla med lurar i öronen, exempelvis musik. Det är inte heller tillåtet med barnstol på pakethållaren eller cykelkärra.