Tour De Tänndalen, en guidad tur i magisk terräng.

Här kommer ytterligare en nyhet i cykelveckan.
Nu kan du värma upp inför landsvägsloppet, eller stora Fjällturen.

Tänndalen och Fjällturen bjuder på Öppen trial Tour de Tänndalen som uppvärmning inför landsvägsloppet och MTB. En ny utmaning i våra favoritslingor i Tänndalen – i lite lugnare takt.

Olika startgrupper med välkända idrottspersoner som guidar i olika fartkategorier som ni väljer själv i anmälan – snabb/mellan/lugn. Starttider kl. 09.30/10.00/10.30. Kostnad 400 kr (inkl cykelledkort).  Antal guider i varje grupp beror på antalet anmälda.

Bannan
En 37 km lång cykelupplevelse genom två av de mest imponerande lederna i
Funäsfjällens MTB-nätverk. Förbered dig på en kombination av kraftansträngning, belöning och fantastisk natur som kommer att göra detta lopp till en minnesvärd del av ditt cykeläventyr.

Starten från Ski Lodge Tänndalen tar dig direkt in i en tuff uppförsbacke, där varje tramptag känns som en utmaning. Men ge inte upp – den här stigningen är bara början på något stort. När du når toppen väntar en förtrollande utsikt och en lekfull stig som slingrar sig genom de björkklädda kullarna.

Efter en stund hör du det lugnande bruset från Andersån. Snart passerar du den pittoreska skidbron över Anderssjöåfallet, där vattnet dramatiskt kastar sig ner för fjällsluttningen.

Väl nere fortsätter leden längs med den gamla vägen där historiens vingslag gör sig påmind, här passerar du stridsvagnshinder och cyklar jäms med Tännåns klara fiskevatten.

Sedan fortsätter äventyret på en naturskön och lite mer teknisk stig mellan Högsta Hållan och Tänndalen. Leden slingrar sig över högfjället, omgiven av panoramavyer över Storvigeln, Helags, Hamrafjället och många fler av områdets ikoniska toppar. Den här delen av loppet erbjuder den ultimata fjällcykelupplevelsen, med en blandning av grusvägar, asfalt och tekniska stigar.

När du cyklar vidare över kalfjället, passerar du historiska gruvlämningar och njuter av det vidsträckta landskapet. Det är en cykeltur som erbjuder en unik mix av ansträngning och naturupplevelser.

Avslutningen av loppet tar dig tillbaka till ned mot byn, där du vänder tillbaka mot Hamra och Ski Lodge långs med gamla vägen som kombinerar grusvägar, asfalt och stig. I mål (samma som målområdet som torsdagens landsvägslopp väntar skön AfterBike efter en fin cykeltur.

Vätskestation och mer info om 

Anmälan till Tour De Tänndalen