Tävlingsledaren informerar

2020-04-04T14:30:40+02:004 april, 2020|

Hejsan cyklister!

Först och främst vill jag hälsa till er alla cyklister i landet, härda ut, allt måste bara få ta sin tid.

Fjällturen vill även uppdatera informationen likt andra arrangörer nu gör i landet.
Vi på Fjällturen fortsätter att noggrant följa utvecklingen i samhället och myndigheternas rekommendationer gällande covid-19 (coronaviruset).

Fjällturen arrangeras om 3 månader, V28,  vi följer noga utvecklingen gällande Covid-19 och hoppas på att det lugnar ner sig framåt sommaren.

Onsdagen den 1 april gick Folkhälsomyndigheten ut med nya allmänna råd, som sattes fram till 31 december 2020.
Detta datum kan komma att ändras om det blir mindre spridning, eller så kvarstår det.
Dessa Råd som myndigheterna kommit med innebär bland annat att man ska undvika att samla många personer på samma ställe, undvika resor och hålla avstånd till varandra.

– Att cykla något av Fjällturens lopp bedömer vi inte ska innebära någon större risk för smitta, däremot är det vårt uppdrag på Fjällturen att se över eventuella lösningar på hur vi kan minska folksamlingarna i start, mål etc,  i samband med Fjällturenveckan, om myndigheterna beslutar sig för att häva de spärrar för arrangemang som nu finns.

Fjällturenenveckan går V28 i juli, och vårt mål är att genomföra alla planerade lopp, om myndigheterna häver spärren för arrangemang.  Vi kommer kontinuerligt uppdatera er om läget, och senast 15 juni att återkomma med beslut om vi får enligt myndighetsbeslut köra eller inte meddelar Tävlingsledare Magnus Rydhult.

Mer information om detta kommer uppdateras framöver på vår hemsida.

Mer information om covid-19 finner du här Folkhälsomyndigheten. Där finns även tips och generella råd, kring vad som är viktigt att tänka på för att minska eventuell smittspridning. Har du frågor om covid-19 kan du ringa det nationella informationsnumret 113 13.

4 April
Funäsdalen.
Magnus Rydhult