Fjällturen – ett av Sveriges största cykelevenemang växer.

Det populära MTB-loppet Fjällturen utökas med Fjällturen Landsväg till sommaren.
Efter några år med Covidförbud för evenemang och återstart av MTB-loppet breddas återigen Fjällturenveckan. Bansträckningen har utvecklats tillsammans med vår nya samarbetspartner Tänndalen, så att hela landsvägsloppet går i den vackra högfjällsterrängen på gränsen mellan Sverige och Norge. Loppet arrangeras den 18 juli som en del av Fjällturenveckan som avslutas med MTB-loppet den 20 juli.

De nya banlängderna som erbjuds är 120 och 50 km. Bägge loppen går i mål i Tänndalens Fjällanläggning . Förutom magiska vyer och slingrande vägar i svenska och norska fjäll längs vattenspeglar på fin asfalt erbjuds deltagarna årets lyxigaste vätskekontroll full av överraskningar.

Det nya landsvägsloppet har varit efterfrågat och kommer stärka bilden av Fjällturen som ”Sveriges vackraste cykellopp”. Hösten 2023 utsågs Fjällturen av läsarna på cykelforumet Happy Ride till Sveriges Bästa motionslopp 2023 med Cykelvasan och Vätternrundan https://happyride.se/sveriges-basta-motionslopp/

Bilder för fri användning i samband med reportage om Fjällturen.

För mer info

Anders Blomquist 0703948464 a.blomquist.ab@gmail.com

Magnus Rydhult 0701090670 magnus@fjallturen.se